FRITEL Turbo SF 4571 - fritőz "Cool zone" technológiával (fém szűrővel)

-9%
Raktárkészlet: 12 db
FRITEL Turbo SF 4571 - fritőz "Cool zone" technológiával (fém szűrővel)

"Cool zone" olajsütő dupla fűtőelemmel, 5 literes kivitelben, a fritőzök, olajsütők specialistájától, a belga FRITEL-től.

 • Cool zone technológia: 3x tisztább olaj
 • Dupla fűtőelem: akár 50%-kal gyorsabb felfűtés
 • A fedélen fém szűrő és betekintőablak
 • A Cool touch nyél nem melegszik át
 • Teljesen szétszerelhető
 • Click System a könnyű tisztításért
Garancia :
10 év
57 137 Ft
Akció: 51 990 Ft
Kezdete: 2021.10.22   A készlet erejéig!
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Termékleírás
Termékspecifikációk
Termékleírás

"Cool zone" olajsütő dupla fűtőelemmel 5 literes kivitelben, a fritőzök, olajsütők specialistájától, a belga FRITEL-től.

Kerek kialakításával és elegáns megjelenésével a FRITEL Turbo SF 4571 olajsütő kitűnő választás 5 fős családok részére, ráadásul nemcsak szép, hanem rendkívül kompakt és hatékony is egyszerre.

Dupla fűtőszál az akár 50%-kal gyorsabb sütéshez

A dupla (két szinten elhelyezett) fűtőszálnak köszönhetően egyenletesebben és gyorsabban melegszik fel az olaj, akár 50%-kal gyorsabb a sütés, illetve az étel kevésbé zsíros, így egészségesebb lesz. A krupmli sokkal ropogósabb lesz a gyorsabb sütéstől, és természetesen ugyanúgy kevésbé zsíros és sokkal egészségesebb. Ez az igazi belga sültkrumpli valódi titka. A gyorsabb melegítés ugyanakkor azt is jelenti, hogy kevesebb ideig van bekapcsolva a készülék, így energiatakarékosabb is.

Cool Zone technológia

A "Cool zone" technológia előnye, hogy a fritőz aljára süllyedő élelmiszermorzsák nem égnek meg, így a sütőolaj tiszta marad és akár 3x tovább használható. Az olajsütő fűtőeleme a tartályban, közvetlenül az olajnál található, így az olaj rendkívül gyorsan, szinte azonnal felmelegszik; nincs várakozási idő. A Cool zone technológiával az ételmorzsákra egy erős lefelé nyomás hat, melynek köszönhetően a készülék aljára süllyednek, és ott összegyűlnek. Ezt a területet nevezzük "Cool zone"-nak (hideg zóna), mely akár 30 °C-kal is hűvösebb lehet, mint a sütési terület. Ez annyit jelent, hogy a "Cool zone" technológiás olajsütővel gazdaságosabb az olajsütés, mint a hagyományos olajsütőkkel vagy az egyszerű serpenyőkkel, hiszen az élelmiszermaradványok nem szennyezik be az olajat, melyet így nem kell olyan gyakran cserélni

Nincsenek többé veszélyes kifröccsenések, nincs habképződés

A szabadalmaztatott Turbo SF® System-mel az ételek gyorsabban és sokkal biztonságosabban készülnek el, kevésbé lesznek zsírosak, finomabbak lesznek és a kevés olajfelhasználás miatt gazdaságosabbak is.

 • Gyorsabb: A TURBO SF System jobb hővezetést biztosít az olajban, így 50%-kal gyorsabban melegszik fel az olaj.
 • Egészségesebb: a gyors melegítés lehetővé teszi, hogy az élelmiszerek kevesebb zsírt szívjanak magukba, így jóval egészségesebbek.
 • Biztonságos: Nincs több veszélyes kifröccsenés: Az olajba helyezett élelmiszerben sok víz található, ami vízbuborékokká alakul a melegítés során. A vízbuborékok így aztán könnyedén az ember bőrére fröccsenhetnek. A Turbo SF System teljesen semlegesíti a buborékokat. Nincs veszélyes kifröccsenés, nincs habképződés

Biztonsági funkciók

"Cool touch" nyél nem melegszik át, így hozzájuk lehet érni használat közben is. Emellett a készülékbe három biztonsági funkció van beépítve, melyek a következőek: termosztát, mikrokapcsoló, hibás biztonság:

 • termosztát: biztonságos módon szabályozza a sütési hőmérsékletet a szobahőmérséklet és 190° között
 • mikrokapcsoló: ez egy extra biztonsági elem, amely a ház hátulján lévő csúszkán található és azt biztosítja, hogy a vezérlőpanel a fűtőelemmel együtt megfelelően legyen felszerelve. Ha mégsem jól lennének felszerelve, akkor a készülék nem fog beindulni.
 • hibás biztonság: ez is egy extra biztonság, ami akkor lép működésbe, ha a probléma van az eredet termosztáttal. 

A készülék stabilitásáért a biztos csúszásmentes talpak gondoskodnak.

Megszűri a szagokat

A FRITEL Turbo SF 4571 fritőz fémrácsos szűrője megszűri a kiáramló gőzökből a sütés közben keletkezett szagokat, amelyek ennek következtében nem lepik el a konyhát. A korábbi technológia, az aktív szénnel ellátott fedél alkalmazása azért nem jöhet szóba a FRITEL olajsütők esetében, mert amikor a gőz kiáramlik az aktív szenes fedélen keresztül, a széndarabok visszahullhatnak az olajba. A szén egyrészt így sötétre színezheti az olajat, így teljesen tönkretéve azt, másrészt az olajon és a benne lévő élelmiszeren keresztül bejuthat az emberi szervezetbe is. Az aktív szén ugyanaz természetes anyag, de megkötő hatásával nem csak a kiáramló gőzt és szagokat tudja megkötni, hanem aki elfogyasztja, annak kellemetlen tüneteket tud okozni. A fedélen egy vizsgálóablak vagy betekintőablak is található, amelyen keresztül követni lehet a sütés folyamatát

Könnyű tisztítás

Az olajsütő teljesen szétszerelhető, így rendkívül könnyű tisztítani. A könnyű tisztítás egyik alap feltétele a kivehető olajtartály, mely minden Fritel olajsütőre jellemző. A FRITEL TURBO SF 4571 modell a fűtőlemet kivéve mosogatógépben mosható.

A készülékben az olaj nem leereszthető, mely furcsán hangozhat elsőre, de a könnyen tisztíthatóságot segíti, hiszen az olaj leeresztése hosszú távon az olajleeresztő cső eldugulását eredményezi, melynek tisztítása nagy türelmet és higgadtságot igényel. A FRITEL ennek megelőzése céljából nem építette be ezt a funkciót olajsütőibe. 

Click System® a tál peremének könnyű tisztításához.

Nincs több eltávolíthatatlan kosz a fűtőelemen, vagy a tartály peremén. A „Click System”-mel egy pillanat alatt el lehet távolítani a fritőz fűtőelemét az olajtartályról és ugyanolyan könnyű visszahelyezni azt. A tisztítás rendkívül egyszerűvé válik, hiszen nincsenek megközelíthetetlen területek a fűtőelemen.

A háztartási kategóriában a legmagasabb teljesítményű olajsütő - 3200 W

A háztartási, egykosaras olajsütők között jelenleg nem létezik 3200 wattnál nagyobb teljesítménnyel működő olajsütő. A nagy teljesítmény segíti az olaj még gyorsabb felmelegedését. Így a felmelegedés még abban az esetben is rendkívül gyors, ha az olajsütőbe a maximum olajat öntjük bele. 

Manuális sütési hőmérséklet beállítás

A sütési hőmérséklet manuálisan állítható 150-190° között. A beépített hőfokszabályozó a beállított sütési hőmérsékletet állandó szinten tartja, így nem fordulhat elő a serpenyők használata során jellemző olajtúlhevülés, ami az olaj gyors elhasználódásához vezethet.

A szilárd zsírolvasztásra külön funkció van beépítve a készülékbe. A szilárd zsírolvasztás funkciónak köszönhetően szilárd zsír is használható a sütéshez (sertészsír, kókuszzsír stb).

 

5 vagy több személynek ideális méret.
Technikai adatok: 3200 watt. 40,5 x 27 x 31,4 cm. 3,9 kg.

Kosár mérete (hosszúság, szélessség, magasság): 26 x 19 x 11 cm

 

Így is ismerheted: 
FRITEL TURBO SF 4571 fritőz, FRITEL TURBO SF 4571 olajsütő

Termékspecifikációk
Színek
Méret (magasság, szélesség, mélység)
40,5 x 27 x 31,4 cm
Súly
3,9 kg
Teljesítmény
3200 W
Anyaghasználat
Rozsdamentes acél ház, olajtartály, fedél és kosár; szintetikus fogantyú.
Energiaforrás
Vezetékes
Olajsütő fedél
Fedél betekintőablakkal és fémhálós szűrővel
Olajsütő technológia
Click System a könnyű tisztításért, Cool Zone technológia a tisztább sütőolajért, Turbo SF gyorsfelfűtés
Max olajkapacitás / űrtartalom
5 liter
Sütési kapacitás
2,1 kg
Állítható sütési hőmérséklet
A sütési hőmérséklet manuálisan állítható 150-190° között.
Szilárd zsírolvasztás funkció
Van
Túlmelegedés elleni védelem
Van
Hangjelzés a kívánt hőmérséklet elérésekor
Nincs
Fényjelzés a kívánt hőmérséklet elérésekor
Van
Kosár mérete (magasság, szélesség, mélység)
26 × 19 × 11 cm
Szétszerelhetőség
Teljesen szétszerelhető
Raktárkészlet
12 db
Cikkszám
138300
TOP termékek
Házhozszállítás

Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Webáruház készítés
argep.hu olcsobbat.hu arfalo.hu arkoz.hu shopmania.hu Ár Radar árösszehasonlító és piac