CHEF'SCHOICE 460 manuális késélező

Raktárkészlet: 2 db
CHEF'SCHOICE 460 manuális késélező

Kétfázisos (élezés és polírozás / fenés) manuális késélező 100% gyémánt csiszolóanyaggal. Precíziós szögbeállítás funkciójával könnyedén, bármiféle élezési előismeret nélkül használható akár sima, akár fogazott késeken, illetve akár vastagabb élű és minőségi késeken is. 

Várható szállítási idő :
2019.10.22
6 490 Ft
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Termékleírás
Hasonló termékek
Termékspecifikációk
Termékleírás

Manuális késélező élezés és fenés fokozattal, mely a pengék élét automatikusan 20 fokos szögbe pozícionálja és úgy élezi meg. 

Jellemzői:

 • Dizor technológia.
 • A kétfokozatú (élezés, polírozás) élezőrendszer borotvaéles élt hoz létre bármely 20 fokos késen.
 • Séfkések, fogazott kések, bárdok és sportkések élezésére és fenésére ajánlott.
 • Erős és tartós élt alakít ki.
 • Elképesztően kemény élezőacélok.
 • Precíz szögvezetők biztosítják a tökéletes eredményt.
 • Mindkét fokozatban 100% gyémántborítású élezőanyaggal dolgozik, melyek minden ötvözetet megéleznek.
 • Fenntartja az eredeti borotvaéles élt.
 • Kompakt, akár a konyhaszekrényben is elfér.
 • Minőségi késeken is alkalmazható.
 • Nincs szükség olajra vagy vízre a használat során.
 • Elegáns a kialakítása.
 • Ideális otthoni, irodai és kültéri használatra.
 • Mosogatóban el lehet öblíteni.
 • Csúszásmentes markolat.

Meglepően éles Dizor él

A 460-as modell a Dizor technológiával olyan éles és tartós élt hoz létre, hogy a hagyományos, régimódi, homorú élt kialakító élezési módszerek feleslegessé váltak.

Kétfokozatú élezőrendszer

A 460 élező  kétfokozatú élezési mechanizmusa 100% gyémántborítást használ mind a két fokozatban. Az első fokozatban történik meg maga az élezés, a második fokozat pedig tökéletesen élesre fényesíti a pengéket, melynek eredménye egy erősebb és tartósabb él lesz. Ebben a szakaszban a mikroméretű gyémántoknak köszönhető a borotvaéles penge kialakítása. Ugyanitt lehet megélezi a fogazott pengéket is. Ez a könnyen használható kétfokozatú módszer ideális szöget, élt és élességet hoz létre a késeken. Azt javasoljuk, hogy az első fokozatot ritkábban használja, mint a második – polírozó – szakaszt. Az élező fokozatra akkor van szükség, amikor a kése eléggé megviselt, tompa (általában az élező első használatakor), valamint akkor, amikor már úgy érzi, a második fokozat nem ér el elég hatékony eredményt a kése élességének létrehozásában. Általánosságban elég néhány húzást ejtenie a második fázisban, és kései ismét visszanyerik élességüket.

100% gyémántborítás

A gyémánt a világ (eddig ismert) legkeményebb természetes anyaga, így képes bármilyen ötvözetet megélezni, a penge károsítása nélkül. A 460-es modell 100% gyémánbevonatú élezőanyagot használ az élezés mindkét fokozatában. Keménységükből adódóan a gyémántborítású korongok korlátlanul fenntartják a formájukat, tehát nem kopnak el, ellentétben pl. egy kerámia koronggal. A precíziós kúp alakú korongok kialakítása lehetővé teszi, hogy a penge teljes hosszában és mindkét oldalán egyszerre hozzanak létre 20 fokos borotvaéles pengét.

Erős és tartós él

Az élezési folyamat során egy erős és tartós él jön létre, köszönhetően a konvex (domború) élkialakításnak, mely erősebb és tartósabb, mint a homorúra, vagy a hagyományos V alakúra élezett kések. Mindkét fázisban konvex él jön létre, így téve lehetővé a fáradságmentes használatot.

Precíziós élvezető rendszer

A 460-as modell minőségi precíziós szögvezetői automatikusan bepozícionálják és stabilizálják a kést az élező folyamat alatt, és ezzel gyors és biztos eredményt produkálnak bármilyen típusú késnél, beleértve a konyhai, háztartási, sport-, hentes és zsebkéseket; valamint a sima és fogazott pengéket is. A precíziós élvezető rendszer a 20 fokos kések számára precíz szögbeállítást biztosít. 

Hogyan használja? Egyszerűen!

1. FOKOZAT: élezés

Az élezőt fektesse egyenes felületre, pl. a konyhaasztalra. Bal kezével fogja az élezőt, jobb kezével pedig a kést. Helyezze be a pengét az 1. fokozat nyílásába úgy, hogy a kés pont középen helyezkedjen el. Egy kicsit nyomja le, hogy biztosítsa a kapcsolatot az él és a belső gyémántborítású élezőkorongok között. Az élezést úgy kezdheti el, hogy a pengét saját maga felé húzza. Amennyiben nem túl tompa a kése, 10 húzás elegendő lesz. Első alkalommal, amikor a kés még nem volt élezve, 20 húzásra is szükség lehet a tökéletes eredmény elérése érdekében. Mielőtt áttérne a 2. fázisra, ellenőrizze le az élességet, például egy papírba belevágva. 

2. FOKOZAT: fényesítés

Ha a kést megfelelően megélezte az első fokozatban, 2-3 húzás ebben a fokozatban elég a második szög kialakításához, amivel rendkívül élessé és hatékonnyá válik a kés. Az megélezett késnek probléma nélkül el kell vágnia a papírt. A 2. nyílásban is ugyanúgy középre kell elhelyezni a kést, mint az első fokozatnl. A szabályok ugyanazok: tartsa fenn a nyomást és ne dörzsölje neki a kést a nyílás falának. Egyforma, egyenletes húzásokat vigyen véghez a késsel.

A végeredmény

Rendkívül élesre fényesített kések, amik magas hatásfokon vágnak. Az él meglepően tartóssá válik és akkor élezheti újra, amikor csak jónak látja.

 

Így ismerheti még:

 • Chef’s Choice 460
 • Chefs Choice 460
 • Chef’sChoice 460
 • ChefsChoice 460

 

Hasonló termékek
Termékspecifikációk
Színek
Méret (magasság, szélesség, mélység)
6 x 17,7 cm x 6 cm
Súly
0,113 kg
Energiaforrás
Manuális
A következő kések élezésére alkalmas
Hazánkban elterjedt európai típusú (20°) pengével rendelkező kések, Háztartási kések, Szakácskések, Fogazott kések
Élezési fokozatok
Élező fokozat, Fenő/polírozó fokozat
Késélező típusa
Manuális késélező
Élező fokozatok száma
Kettő
Késvezető anyaga
Rozsdamentes acél
Élezőbetét cserélhető
Nem
Raktárkészlet
2 db
Cikkszám
4600700
TOP termékek
Házhozszállítás

Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Webáruház készítés
argep.hu olcsobbat.hu arfalo.hu arkoz.hu shopmania.hu